joi, 2 octombrie 2014

Lectii Saxofon pentru incepatori si avansati



Lectii Saxofon pentru începători și avansați


Lectii Saxofon pentru incepatori si avansati, deosebit de eficiente organizate si planificate dupa:

1. Metoda saxofon - Nivel INCEPATORI


2. Metoda saxofon - Nivel MEDIU


3. Metoda saxofon - Nivel AVANSAT.

 


Pret 39 RON / metoda saxofon/NIVEL

Lectii saxofon -COMANDATI ACUM 2 metode saxofon si

 a treia va este oferita GRATIS !!!



Lectii saxofon au anexate tehnici speciale de invatare rapida, melodii precum si partituri pentru saxofon cu fisiere audio pentru fiecare nivel, un continut ideal ptr lectii saxofon


BONUS !!!


1. Lectii saxofon -Cursuri saxofon video pe DVD, lectii saxofon video
2. Lectii saxofon-GRATUIT asistenta online (email sau mess);
3. 1 DVD MP3 muzica saxofon (4, 3 GBde muzica instrumentala saxofon) cu cele mai frumoase melodii Interpretate la SAXOFON, ideale pentru studiu lectii saxofon (discografia completa muzica saxofon cu imagini va fi trimisa prin email)-; 

 


Informatii si relatii: email cursurisaxofon@gmail.com
lectii saxofon, lectii de saxofon, lecti de saxofon, metoda saxofon, cursuri saxofon

duminică, 15 iunie 2014

Poziţia corectă a mâinilor pe saxofon



După ce ai cumpărat saxofonul dorit şi ai învăţat să-l asamblezi, respiraţia şi poziţia corpului adoptată pe parcursul studiului şi ulterior în timpul interpretării, sunt etapele de început atunci când înveţi să cânţi corect şi eficient la saxofon. 
    Poate la început aceste lecţii par plicitisitoare şi lipsite de interes, totuşi,  importanţa lor este foarte mare deoarece odată învățate corect devin automatisme şi clădesc fundamentul unui instrumentist valoros.
     Ordinea şi respectarea paşilor este foarte importantă deoarece familiarizarea cu instrumentul şi concentrarea asupra  respiraţiei corecte şi poziţiei corpului sunt esenţiale la formarea atitudinii tale ideale de instrumentist. Aceste etape sunt prezentate de obicei superficial şi în grabă celor care învaţă acest instrument la început, din dorinţa de a trece direct la emiterea de sunete, note şi melodii.
     Am considerat că poziţionarea mâinilor pe saxofon necesită abordare separată şi este indicat să fie studiată după ce înveţi cum să adopţi o poziţie corectă a corpului şi împreună cu grifura (digitaţia) saxofonului.
     Înainte să fixezi corect mâinile pe saxofon asigură-te că instrumentul tău este montat şi asamblat corect.

  
     Mai sus ai o imagine cu părţile componente ale unui saxofon alto şi trebuie să arate astfel atunci când  este asamblat corect. Cu excepţia saxofoanelor sopran, sopranino, toate celelalte arată similar cu diferenţa mărimii şi a formei.
     Cordonul de gât este un accesoriu esenţial şi poate fi de diferite feluri şi forme (cordoane de gât sau hamuri). Trebuie să-ţi alegi unul pe care să-l foloseşti cu plăcere şi să te simţi confortabil atunci când începi să cânţi la saxofonul tău.  

     După ce ai montat corect părţile componente ale saxofonului tău şi ai saxofonul prins de cordon sau ham să fii foarte atent la postura corpului adoptată,  indiferent dacă optezi pentru poziţia stând în  picoare sau şezând pe un scaun. 
     Poziţia corectă a corpului oferă încredere celui care studiază şi cântă la saxofon deoarece respiraţia se desfăşoară normal şi corpul este odihnit.
    Etapa următoare constă în poziţionarea celor două mâni, stânga şi dreapta pe grifura saxofonului. Să nu treceţi la învăţarea grifurii până ce nu aveţi siguranţa susţinerii saxofonului cu ambele mâini şi obişnuinţa atingerii clapelor pe centru cu degetele, pe tastele perlă.

     Modul corect de poziţionare a mâinilor pe saxofon:

1. Puneţi mâna stângă pe partea de sus a saxofonului şi mâna dreaptă pe partea de jos ca în figura următoare.

2. Puneţi degetul mare stâng pe centrul butonului de repaus din partea de sus a instrumentului. Apoi, puneţi degetul arătător, degetele ulterioare (mijlociul şi inelarul) pe tastele perlă din partea de sus a instrumentului. Multe saxofoane au 3 butoane mari albe (taste perlă) şi unul mic, degetele se poziţionează pe cele 3 butoane mari. Unele saxofoane au un buton alb mare mai sus de cele pe care sunt poziţionate cele 3 degete. Să te uiţi şi să numeri câte butoane (taste perlă)  vezi în zona unde trebuie să poziţionezi degetele de la mâna stângă. Dacă vezi un total de 5 butoane, sari peste primul, pui degetul index pe al doilea, sari al treilea şi pui cele 2 degete pe următoarele 2 butoane.Vârfurile degetelor tale se vor acomoda cu senzaţia oferită la atingerea şi apăsarea uşoară a acestor butoane şi cu timpul o să devină ceva normal şi natural după câteva lecţii. Degetul mic va fi utilizat pentru cele 4 clape adiţionale, care se găsesc în prelungirea naturală a degetului mic de la mâna stângă.

3. Cu mâna dreaptă este mai uşor. Puneţi degetul mare de la mâna dreaptă sub butonul de odihnă (butonul de repaus) din partea de jos a saxofonului (la unele saxofoane acest buton este reglabil), degetul arătător, degetul mijlociu şi degetul inelar pe cele trei butoane (taste perlă) ale clapelor de jos, din partea opusă degetului mare. Mâna ta dreaptă poate găsi aceste butoane chiar şi fără a te uita la ele. Degetul mic va fi utilizat pentru cele 2 clape mici laterale mai târziu.




     Faceţi aceşti paşi chiar înainte de a agăţa saxofonul de cordon sau ham pentru a vă obişnui cu greutatea instrumentului şi a simţi saxofonul în toată splendoarea sa. Unii instrumentişti cântă uneori fără sprijinul cordonului sau hamului, lucru neindicat deoarece odată cu acumularea oboselii e posibil să pierdeţi controlul instrumentului.
     Asigură-te că ţii bine saxofonul, degetele sunt peste tastele perlă ale clapelor chiar dacă cânţi sau nu. O poziţionare corectă  este în măsură să te facă să accesezi cu uşurinţă tastele atunci când ai nevoie să cânţi.
    Tastele de pe clapele saxofonului sunt numite simbolic  taste perlă. Tu ar trebui să păstrezi degetele pe tastele perlă tot timpul.
      Este destul de uşor să ţii un saxofon. Este greu -l ţii în mod corespunzător şi corect. Ce vreau să spun prin aceasta?  Este  foarte important să-ţi aminteşti un lucru simplu, nu muţi niciodată corpul înaintea saxofonului, să aduci întotdeauna saxofonul către corpul tău!

Toate cele bune !

joi, 5 iunie 2014

Poziţia corectă a corpului când cântăm la saxofon





    Dacă eşti începător este necesar încă de la primele lectii să înveţi elementele de bază şi fundamentale ala artei de a cânta la saxofon corect şi în ordine pas cu pas, astfel încât să devină pentru tine un obicei automat. A crea un obicei bun şi corect  durează mult mai puţin timp decât să uiţi şi să te dezveţi de un obicei rău şi incorect. Acest aspect este foarte întălnit atunci când înveţi poziţia corpului (postura) pe care trebuie să o adopţi când cânţi la saxofon.

    S-ar putea ca unele sfaturi fundamentale oferite aici pentru începători, să pară pentru unii neimportante şi să nu fie de acord cu ele, în special pentru cei care cunosc deja unele elemente de bază de la alte instrumente de suflat. Dar amintiţi-vă, saxofonul este un instrument suficient de diferit în special la tipurile de saxofon alto si tenor şi atunci când învăţăm să cântăm la saxofon să fiţi foarte atenţi şi concentraţi la poziţia corectă a corpului.

    Poziţia corpului atunci când cânţi la saxofon poate fi din stând în picioare sau şezând. Poziţia corpului este esenţială pentru o respiraţie bună şi corectă atunci când sufli pentru a emite sunete în saxofon.

    Să cânţi la saxofon  în timp ce stai în picioare pare mai natural decât să stai jos pe un scaun. Singurii factori care trebuie să ţii cont sunt suportul pentru partituri  şi echilibrul. Suportul pentru partituri  ar trebui să fie ridicat optim la înălţime corespunzătoare astfel încât să nu te confrunţi cu mişcări ale gâtului şi ochilor sus si jos sau stănga – dreapta. Echilibrul se realizează prin plasarea picioarelor. Ele ar trebui să fie la nivelul lăţimii umerilor, şi, probabil, piciorul drept  uşor în spate. Încercă să nu favorizezi un şold faţă de celălalt. Acest lucru va duce la oboseală şi durere .

     Postură corectă este foarte importantă pentru o respiraţie corectă, şi permite învăţarea eficientă pentru tehnica de la următorul nivel. Nu trebuie să permiţi să devii neglijent în acest domeniu  deoarece o să ai nevoie de două ori timp pentru a te dezvăţa de orice obiceiuri  învăţate incorect.

     Postura corectă începe cu picioarele care trebuie să fie pe podea, şi în cazul în care stai în picioare (sunt situaţii în care unii începători când adoptă postura stând în picioare sprijină un picior de anumite obiecte exterioare).

    Cum stai pe scaun? Stai pe jumătatea din faţă a scaunului? Nu sta prea mult înainte sau vei pierde echilibrul. Dacă alegi să stai mai


departe înapoi, nu pune prea multă greutate pe spatele scaunului. Acest lucru va interzice libera expansiune a cutiei toracice în timpul respiraţiei.
(Amintiţi-vă, coastele se încadrează în jurul trunchiului şi presiunea pe ele îngreunează respiraţia).

    Învăţărea posturii corecte este continuată cu spatele: spatele  trebuie să fie drept, dar relaxat. Greutatea saxofonului este susţinută cel mai bine de un spate drept. Aplecare înainte face ca saxofonul să pară mai greu!  Cu un spate drept şi relaxat reapiraţia corectă este bine de executat (rima este pusă intenţionat!!!)

    Umerii trebuie să fie relaxaţi: umerii relaxaţi sunt mai uşor de realizat atunci când partea din spate este în poziţie bună. Acest lucru va permite, de asemenea, respiraţie liberă, şi pentru a preveni durerea şi oboseala.

     Capul: Ar trebui să fie drept ca în cazul în care nu ai nici un saxofon în faţa ta !

Să fii relaxat, să respiri, să previi starea de oboseală, şi tehnica pe care doreşti să o înveţi să fie uşor asimilată sunt obiectivele fiecărui începător atunci când învaţă să  adopte o bună postură la primele lecţii.








Un sfat special pentru cei care cântă la saxofon alto ... Saxofonul a fost menit pentru a fi ţinut pe partea dreaptă a corpului. Există mulţi alto saxofonişti, care ţin saxofonul  lor între picioare.GREŞIT!!!

    Dacă te uiţi la partea de jos a grifurii la saxofon, vei observa că tastele sunt pe o parte... nu în faţă ca la clarinet. (De ce nu vezi clarinetişti care ţin instrumentele pe dreapta?) În timp ce ţii saxofonul tenor, în faţă, rezultatul comun este să-ţi odihneşti încheietura mâinii dreapte pe picior. Când  braţul drept este fixat pe coapsă, libertatea de circulaţie este îngreunată, şi astfel tehnica are de suferit.

  
 Dacă cânţi sând în picioare, Alto este mai în faţă decât pe partea dreaptă, şi poziţia instrumentului se menţine pur şi simplu atunci când eşti aşezat.  Poti  vedea această  diferenţă atunci când picioarele întră în acţiune.
     Prezentăm mai jos imagini cu unele posturi incorecte, care nu sunt recomandate sa le înveţi şi să le practici atunci când cânţi la saxofon, din poziţia sezând.
    Aplecarea pe spate, ajustarea incorectă a curelei de gît (cordonului) prea jos sau prea sus, aplecarea capului pe o parte alături de poziţionarea saxofonului între picioare sunt greşelile cele mai frecvente care odată învăţate o să-ţi ia mai mult timp pentru corectare. Atenţia şi concentrarea sunt esenţiale în această lecţie pentru a învăţa corect şi definitiv o postură corectă şi stabilă atunci când cântăm la saxofon.